Popis:
Polovina krůty, pokud nechcete riskovat, že se vám celý kus nevejde do trouby. Krůtí maso pochází z České Republiky z farmy Brniště popřípadě z farmy na jižní Moravě.
Ingredience:
- Celá krůta 5-7 kg, krk dáme pryč
- 500 g měkkého másla
- Bylinky podle chuti - šalvěj, tymián, rozmarýn
- 1 lžičku soli a 1/2 hrnku soli
- Čerstvě namletý pepř
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 hrnek vývaru - podle toho co máme doma nebo udělat z odstřiženého krku
- 2 cibule - nakrájené na kostičky
- 3 mrkve nakrájené na kostičky
- 4-5 nožiček řapíkatého celeru nakrájených na malé kousky
Směs na potírání krůty:
- Půl hrnku másla roztaveného
- 1 a půl lžičky soli
- Lžička šalvěje
- Lžička rozmarýnu
- Lžička tymiánu
- Čtvrt lžičky oregána
- Půl lžičky pepře
- Půl lžičky cibulového prášku
- 1 lžičky papiky
- 2 lžíce hnědého cukru
Celý recept najdete ZDE
Složení:
Čerstvé maso, třída jakosti A
Skladujte při teplotě:
-1°C až +4°C