Popis:
Celá krůta s krkem bez vnitřností naložená v solném roztoku a tudíž připravená pro vaší další úpravu. Krůty se dorůstají od 6 do 11 kg. Krůtí maso pochází z České Republiky z farmy Brniště popřípadě z farmy na jižní Moravě.
Ingredience:
- Celá krůta 5-7 kg , krk dáme pryč
- 500 g měkkého másla
- Bylinky podle chuti - šalvěj, tymián, rozmarýn
- 1 lžičku soli a 1/2 hrnku soli
- Čerstvě namletý pepř
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 hrnek vývaru - podle toho co máme doma nebo udělat z odstřiženého krku
- 2 cibule - nakrájené na kostičky
- 3 mrkve nakrájené na kostičky
- 4-5 nožiček řapíkatého celeru nakrájených na malé kousky
Směs na potírání krůty:
- Půl hrnku másla roztaveného
- 1 a půl lžičky soli
- Lžička šalvěje
- Lžička rozmarýnu
- Lžička tymiánu
- Čtvrt lžičky oregána
- Půl lžičky pepře
- Půl lžičky cibulového prášku
- 1 lžičky papiky
- 2 lžíce hnědého cukru
Celý recept najdete ZDE
Výživové hodnoty ve 100 g výrobku:
Energetická hodnota623 kJ/149 kcal
Tuky7 g
Z toho nasycené mastné kyseliny1,8 g
Bílkoviny20 g
Sůl1 g
Složení:
Masný polotovar z čerstvého masa
Složení:Krůta celá, pitná voda, jedlá sůl s jodem
Složení:Krůta celá, pitná voda, jedlá sůl s jodem
Skladujte při teplotě:
do 4°C